4 Seasons in de Maasduinen

31 oktober 2014

Happy Halloween!

Filed under: bakken,feestje — Familie Stammen @ 11:00

Veel plezier allemaal met griezelen vandaag! Sem en Trisha hebben er erg veel zin in! Ze willen vanavond graag een griezelfilm kijken, met daarbij griezel cupcakes en griezelsnoepjes!

happy-halloween

25 oktober 2014

Zwemdiploma C

Filed under: Geen categorie — Familie Stammen @ 20:00

Super trots zijn we op onze kanjers! Vandaag hebben ze beide zwemdiploma C gehaald!
zwemdiploma-c

24 oktober 2014

Fun Forest Venlo

Filed under: happy family,in de natuur — Familie Stammen @ 20:30

De herfstvakantie vliegt voorbij. Deze week thuis samen knus geknutseld en gebakken, gistermiddag met vriendjes en vriendinnetjes in de binnenspeeltuin gespeeld en vandaag als verrassing naar Fun Forest Venlo geweest. Wat zijn ze enthousiast! Ze klommen via bruggen, ladders en touwen en gleden via tokkelbanen als Tarzan naar beneden. Helemaal geen vrees, ze doen het gewoon en hadden de grootste lol, vooral bij de tokkelbaan. Zo trots op beide en een klein beetje extra op Sem want ook hij doet dit na de algemene instructie “gewoon” mee!

fun-forest-venlo

17 oktober 2014

Time for tea

Filed under: bakken,creatief,handwerken — Familie Stammen @ 17:00

Wat een zonnige middag, gezellig samen met Trisha cupcakes gebakken.
De topping van mascarpone, slagroom en poedersuiker met een sappige braam erop smaakt naar herfstvakantie!
De onlangs gebreide theemuts kwam vandaag goed van pas, zo blijft de thee buiten net even langer warm.

tea-time

Afsluiting Jeelo project basisschool

Filed under: Geen categorie — Familie Stammen @ 11:00

verkleind
verkleind2Vanochtend heeft Trisha heerlijke hapjes voor school gemaakt. Elke leerling mocht voor 5 kinderen een gezond hapje voor de lunch meebrengen. Trisha had allerlei ideetjes wat ze kon maken, het werden spiesjes met mozzarella, tomaat en basilicum en salami rolletjes gevuld met verse roomkaas. Trisha probeert heel graag nieuwe hapjes uit, ze was heel enthousiast toen ze uit school kwam over wat ze allemaal geproefd had.

15 oktober 2014

Happy girl

Filed under: creatief — Familie Stammen @ 20:00

Nu het ’s avonds al wat vroeger donker wordt, kon ik me niet langer inhouden en ben ik weer knus aan het breien. Het hoort zo bij de herfst en de winter, heerlijk! Trisha koos hele zachte wol uit voor een nieuwe sjaal en muts. Ze is er helemaal happy mee!

trisha

12 oktober 2014

Eckeltse Bergen

Filed under: happy family,Nationaal Park de Maasduinen — Familie Stammen @ 20:30

Prachtige herfst impressies tijdens de wandeling bij de Eckeltse Bergen.
herfst

Open dag bij ’t Quinikke

Filed under: Geen categorie — Familie Stammen @ 20:00

Een aantal jaren geleden waren we op zoek hier in de regio naar pony rijlessen voor Sem en Trisha. Toen kwamen bij Natalle in Afferden terecht. Lange tijd kwamen we elke week om samen met de kinderen op de pony’s door de bossen van Afferden te wandelen. Ondertussen heeft Natalle een praktijk geopend: ’t Quinikke. Vandaag was er open dag en natuurlijk wilden we alles horen en zien over haar praktijk. Sem en Trisha hebben gezellig gespeeld met de kinderen van Natalle. Ze werkten aan een boomhut met hamer en spijkers, ze speelden tikkertje en verstoppertje in het kabouterbos, ze aaiden de paarden en vermaakten zich op de kabelbaan. De volwassenen kregen informatie over Natalle haar werk met de paarden en de andere dieren. Heel interessant. Wil je meer weten? Neem eens een kijkje op haar site www.tquinikke.nl

quinikkenl

11 oktober 2014

Samen taart bakken

Filed under: bakken,happy family — Familie Stammen @ 20:30

Vanochtend had ik een harde bodem gebakken. Vanmiddag heeft Trisha (met een klein beetje hulp van mama) er een heerlijke taart van gemaakt.
taart
Wil je ook eens zo’n heerlijke taart samen maken? Hieronder volgt het recept.
Benodigdheden voor de bodem:
– 155 gram roomboter
– 70 gram suiker
– 225 gram zelfrijzend bakmeel
Bereiding:
Zet de 125 gram roomboter kort in de magnetron (40-50 seconden) zodat deze zacht wordt. Voeg de suiker en het zelfrijzend bakmeel (gezeefd) toe. Meng nu met je handen tot een mooi glad deeg.
Vet de vorm in met bakspray.
Vorm eerst de rand met wat deeg en daarna vorm je met de rest van het deeg de bodem.
Prik er met een vork wat gaatjes in en bak dan in de voorverwarmde oven op 180 graden in 20-25 minuten de bodem goudbruin en gaar.
Laat daarna de bodem in de vorm 5-10 minuten afkoelen op een rooster.
Als de bodem is afgekoeld kun je deze uit de vorm halen.
Breng een laagje jam naar keuze op de bodem aan. Daarna meng je met een garde 200 gram Mon Chou met 250 ml geklopte slagroom. Dit mengsel smeer je uit over de jam. Daarna kun je de taart versieren met zelfgekozen fruit.
Kopje koffie of thee erbij, en genieten maar!

9 oktober 2014

Efteling

Filed under: happy family — Familie Stammen @ 20:30

Vandaag was het zover, samen met de kinderen vierden we zoals voorgaande jaren onze huwelijksdag samen in de Efteling. De kinderen wilden starten in het sprookjesbos, we genieten hier zelf ook zo van. Na het sprookjesbos op pad naar het Ruigrijk. Trisha is vandaag voor ’t eerst in de vogelrok geweest, enthousiast dat ze was. Sem en Trisha zijn een paar keer achter elkaar erin gegaan. Voor beide vandaag de eerste keer in de Vliegende Hollander en de Python, ook hier waren ze beide laaiend enthousiast en ze zijn een paar keer achter elkaar erin geweest. Wij genieten ons suf als de kinderen zo enthousiast zijn. Het was weer een sprookjesachtige dag.

efteling

Older Posts »

Powered by WordPress