4 Seasons in de Maasduinen

4 april 2021

Kasteel Well

Filed under: wandeling — Familie Stammen @ 19:45

Kasteel Well is een fraaie waterburcht. Het huidige kasteel werd gebouwd in de vijftiende eeuw, maar kreeg pas later, in de zeventiende eeuw, zijn huidige aanzicht. Een wandelingetje bij een kasteel is altijd sfeervol en brengt je in gedachten naar de bewoners en je waant je terug in de tijd, waarbij je je afvraagt hoe men er destijds geleefd heeft. Achter het huidige kasteel liggen de resten van een torenmolen uit de vijftiende eeuw. Het huidige kasteel bestaat uit een vierkante hoofdburcht, een gemetselde brug voert je naar de voorburcht, deze is U-vormig. Zij dateert voornamelijk uit de zeventiende eeuw. Daarvoor ligt nog een oude tiendschuur, het jagershuis genoemd. Zowel de hoofdburcht als de voorburcht zijn omgracht.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress