4 Seasons in de Maasduinen

11 augustus 2022

wandeling door Bacharach

Filed under: happy family,platteland,vakantie,wandeling — Familie Stammen @ 21:00

Bacharach staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De naam van dit stadje verwijst naar Bacchus, de god van de wijn in de Griekse cultuur. Dit gebied is al zo lang als het bestaat bekend om zijn wijn. Interessant is dat Bacharach, hoewel er een vermelding is van zijn pre-Romeinse bestaan als Keltische nederzetting, voor het eerst werd vermeld in een document uit het begin van de 11e eeuw. De rit er naar toe is zo mooi, een heel gevarieerd landschap met heuvels, vele korenvelden en windmolens. Je kunt steeds kilometers ver afwisselende landschappen bewonderen. Bacharach is zeer zeker een bezoek waard. Het dorpje heeft een kern met prachtige vakwerkhuisjes. Bijzonder hier is dat je je echt in de oudheid waant. Als je je in het stadje begeeft, lijkt het of je door een prentenboek wandelt, met alleen maar huisjes in die fraaie bouwstijl. We genieten met z’n allen zeer van dit oude stadtje.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress