4 Seasons in de Maasduinen

14 mei 2023

Moederdag uitje

Filed under: feestje,happy family,in de natuur — Familie Stammen @ 20:45

Vandaag hebben we met z’n viertjes genoten van het wandelen door het dierenpark Anholter Schweiz. Het is daar zo mooi en zeer ruim opgezet. Een wandeling is al gauw 6 km. Sem heeft ook van de dieren kunnen genieten door het gebruik van zijn mono-kijker. Zeer enthousiast was Sem toen we bij het grote natuurlijke verblijf van de wolven, zomaar op een metertje afstand een hele poos “zij aan zij” met een wolf liepen; kippenvel! Trisha heeft genoten van alle dieren en vooral van haar lievelingsdier de otter. Samen met Sem heeft ze karpers gevoerd, wat zijn dit gróte vissen! Je kijkt je ogen uit in dit park, uiteraard naar de dieren maar ook naar de prachtige natuur en uiteraard het meertje met op het schiereilandje het “Schweizerhäuschen”.
Alle dieren leven in ruim opgezette verblijven, veelal een kopie van de werkelijke leefomgeving. Je kunt er onder andere de volgende dieren zien: ooievaars, eenden, herten, schapen, otters, wasberen, wilde zwijnen, wolven, een lynx, dwergmuizen, pauwen, steenmarters, beren en nog veel meer 🙂

Geschiedenis
Als herinnering aan zijn huwelijksreis wilde Vorst Leopold zu Salm-Salm (18-07-1838 – 16-02-1908) een kopie creëren van het Vierwoudsteden meer in Zwitserland. Hij liet hout en stenen met boten en paard met wagen naar Anholt brengen. Hier bouwde hij een 56 hectare groot biotoop met Europese dieren en het Zwitserse Chalet.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress