4 Seasons in de Maasduinen

13 februari 2013

Ruim een week na de operatie

Filed under: bakken,oogprothese,special needs — Familie Stammen @ 20:15

Gisterochtend was Sem zijn oogje nog steeds enorm opgezwollen. Frans en ik dachten al sinds dagen dat de oogprothese eruit geduwd zou worden en rond tien uur ’s ochtends zei Sem “mam, de oogprothese is eruit.”

dsc08182dsc08188

Oke, dat is dat, maar hoe nu verder ? Meteen met de poli van dr. Paridaens in het Oogziekenhuis gebeld. Daar heeft de assistente met de dokter overlegd en vervolgens werden er recepten met zalf en verband naar onze apotheek gefaxt. Na al enige ervaring met de apotheek besloot ik hen eerst te bellen of ze alles op voorraad hadden. Aan de telefoon werd mij verteld dat ze pas morgenochtend de zalf en het verband konden leveren. Dat was dus geen optie want het oogje moest meteen verzorgd worden. In overleg besloten we het recept door te faxen naar de apotheek in het Maasziekenhuis. Thuis heb ik Sem gerustgesteld dat mama heel snel even zijn zalfje en verband zou gaan halen en hij gewoon heel rustig op de bank zou blijven liggen. Met een vreselijk gevoel in m’n buik ben ik naar Boxmeer gereden, mijn kinderen laat ik nooit alleen thuis maar nu had ik geen andere oplossing. Ik moest snel zorgen dat ik alle verzorging voor Sem zijn oogje in huis kreeg. In het Maasziekenhuis natuurlijk een wachtrij voor me, wat duurt het dan allemaal lang. Uiteindelijk alles meegekregen en thuis Sem zijn oogje verzorgd. Vanaf nu gaan we 3 maal daags een lijntje zalf in het oogje aanbrengen, daarover een nat steriel gaasje en daarover een eye pad geplakt. Gisteravond zei Sem tegen me dat hij opgelucht is dat de oogprothese eruit is, zijn oogje voelt nu veel fijner en niet meer zo gespannen. Vanochtend zagen we dat de enorme zwelling veel en veel minder is geworden. Nu gaan we ervan uit dat het oogje rustig aan herstel kan gaan beginnen. Als het slijmvlies hersteld en rustig is zal de oogprothese in Rotterdam weer terug geplaatst worden.
Vandaag word het dan ook tijd om een beetje in vakantiestemming te komen. Samen met
Trisha heb ik cup cakes gebakken met een heerlijke topping van slagroom en framboos erop. Daarna heeft ze nog wat spikkeltjes erop gedaan om ze feestelijk te versieren. Sem heeft al genoten van een heerlijke cup cake, super !

dsc08192dsc08195

dsc08209dsc08215

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress