4 Seasons in de Maasduinen

25 april 2013

Update Sem

Filed under: blinden en slechtzienden,oogprothese,special needs — Familie Stammen @ 09:30

verkleindVolgende week is het alweer drie maanden geleden dat Sem zijn pijnlijke blinde oogje werd geamputeerd. Na de eerste heftige week is Sem heel goed en snel opgeknapt. Acht dagen na de operatie had hij geen pijnstillers meer nodig en tot op de dag van vandaag geen pijn meer gehad. Dit is zo’n ontzettend nieuwe gewaarwording voor hem. Hij kan nog steeds niet geloven dat dit voortaan zo zal blijven. Bijna vier weken geleden kreeg Sem in het Haags Kunstogen Laboratorium zijn eerste eigen oogprothese. Vanaf die dag stond er voor Sem en mama op zaterdagavond op het programma zelf de oogprothese eruit halen, onder de kraan af spoelen, even afdrogen en dan weer terug plaatsen. De eerste keer alleen thuis zonder ervaringsdeskundige was super spannend maar het is ons gelukt. Elke zaterdag krijgen we een beetje meer vertrouwen in deze handelingen en gaat het ietsje makkelijker. Het is altijd binnen een paar minuutjes gebeurd maar je kunt je wellicht voorstellen dat het nog even spannend blijft totdat de routine erin zit. En Sem die gaat weer vrolijk door met alles wat hem bezig houdt. Vandaag heeft hij een talentenshow op school. Hij is super trots op z’n stoere jas die hij van Nikai heeft gekregen. Wat wordt hij al een grote stoere vent ! Trotse zus, papa en mama op onze lieve kanjer Sem !

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress