4 Seasons in de Maasduinen

15 juli 2014

Bladerdeeg kwarktaart-crème pruimen gebakjes

Filed under: bakken,creatief — Familie Stammen @ 21:00

bladerdeeg-gebakjes
Op het foodblog van Nina vond ik een heerlijk zomers recept. Dit keer gebakjes van bladerdeeg gevuld met een heerlijke kwarktaart-crème en voor de vruchten koos ik pruimpjes. Wij (en de collega’s van Frans) vonden ze heerlijk, wil je ze ook eens maken? Hieronder volgt het recept. Het recept is voor 24 gebakjes, natuurlijk kun je alle ingrediënten halveren en er 12 maken.
De ingrediënten:
24 plakjes bladerdeeg
250 gram kwark
250 gram mascarpone
3 eieren
140 gram suiker
60 gram maïzena
12 pruimen
een beetje melk
De werkwijze:
Twee muffinbakplaten invetten (makkelijk is hiervoor het gebruik van bakspray). Uit bakpapier 24 stroken knippen, deze leg je in de verdiepingen van de muffinbakplaat, zodat straks na het bakken de gebakjes makkelijk eruit te halen zijn.
Voor de kwarktaart-crème 250 g kwark, 250 g mascarpone, 2 eieren, 140 g suiker, 60 g maïzena mixen tot een glad mengsel.
De pruimen wassen, drogen, halveren, ontstenen en in smalle partjes snijden.
Leg nu in elke verdieping van de muffinbakplaat een plakje bladerdeeg. Vul ze met 2 eetlepels van de kwarktaart-crème. Daarop leg je 3 a 4 partjes pruim. Daarna ga je het bladerdeeg sluiten. Maak er een soort zakje van en sluit het voorzichtig door het boven dicht te draaien. Klop nu 1 ei met een beetje melk en bestrijk daarmee de gebakjes. Bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Laat ze daarna op een rooster afkoelen.
werkwijze1

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress