4 Seasons in de Maasduinen

16 juli 2015

Laatste schooldag voor Sem

Filed under: blinden en slechtzienden,creatief,special needs,visio onderwijs — Familie Stammen @ 17:00

Wist je dat … staat er in de Mekkerus (schoolkrant) die Sem mee naar huis bracht. Vandaag heeft Sem zijn laatste schooldag gehad. De laatste keer in de “tijdelijke” lokalen, na de zomervakantie starten de leerlingen in de nieuw gebouwde school voor blinden- en slechtzienden. Groep 8 gaat Sem doen en hij heeft ook dit jaar weer super goed zijn best gedaan. De cito scores zijn allemaal 1 en 1+, Sem is een harde werker, Sem vindt leren leuk, is nieuwsgierig, heeft heel veel interesses en wil gewoon graag alles weten. Voor de schoolkrant heeft hij zelf een woordzoeker gemaakt. Hier is hij de laatste 2 jaar veel mee bezig en vooral ook hele vakantieboekjes voor anderen maken, met daarin woordzoekers, doolhof, galgje, stippen verbinden, kleur het plekje, moppen enz. Hij heeft voor Trisha al een hele stapel boekjes gemaakt, zij hoeft zich aankomende vakantie absoluut niet te vervelen. Eens kijken hoe volgend jaar uitpakt, al ruim 9 jaar werken wij thuis en op school aan de sociaal emotionele ontwikkeling van Sem, deze verloopt ernstig vertraagd vanwege zijn traumatische ervaringen en zijn “overleven” de eerste 24 maanden van zijn leven in uiterst deprimerende omstandigheden in het weeshuis. Vanaf dag 1 hebben wij met ontzettend veel geduld, veel liefde en zorg zijn basisvertrouwen laten herstellen, dit proces verloopt met kleine stapjes, daarvoor zijn de trauma’s te groot. Zo verdrietig als kinderen hun leven op deze manier starten. En in bepaalde situaties (nieuwe situaties, of verrassingsfeestjes) zorgen deze traumatische ervaringen voor gedrag wat we gewoonlijk niet bij hem zien. Sem is gelukkig steeds vaker een lieve zorgzame broer en geen bazige drukke broer, daar zijn we zo blij en dankbaar voor want Sem weet dat hij de allerliefste zus van de hele wereld heeft.

blog-zomer

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress