4 Seasons in de Maasduinen

14 april 2017

Met de brugklas skiën in Bottrop (D)

Hoe voel je je als ouders van een geweldige zoon die een beperkt gezichtsvermogen heeft als de mededeling komt “over 14 dagen gaan we met de klas een dagje skiën!” Dan adem je diep in en diep uit en probeer je zo ontspannen mogelijk over te komen op je zoon, maar vanbinnen borrelen heel veel vragen omhoog. Want hoe gaan we dit regelen, wat heeft Sem nodig met 20% gezichtsveld om hieraan deel te nemen? Dan maar meteen een mailtje sturen aan de ambulant begeleider van Koninklijke Visio. Deze stuurt gelukkig snel een berichtje terug met de tip: Neem even contact op met onze expertise leraar bewegingsonderwijs. We hebben telefonisch met hem overlegd en gelukkig stelde hij ons meteen gerust want skiën schijnt juist een goede sport voor personen met een beperkte visus te zijn. Er kwamen fijne tips in het gesprek naar voren zoals :
– de skileerkracht dient ingelicht te worden over Sem zijn slechtziendheid: 20% gezichtsveld, rechter oog is blind, linker oog is kwetsbaar. Het verzoek aan de skileraar is om tijdens de uitleg/ voorbeeld geven dichtbij Sem te staan en aan de kant van zijn linker ziende oog te staan.
– Sem draagt zijn sportbril (vanwege de bescherming van zijn ziende oog)
– Na de instructieles, het advies om niet zelfstandig naar beneden te skiën maar wel als de skileraar Sem wil begeleiden: skileraar bepaald tempo en biedt veiligheid.
– Per post ontvingen wij een geel hesje voor Sem met 3 zwarte stippen (ook verzekeringstechnisch noodzakelijk, voor het geval dat er iets zou gebeuren). Tevens een geel hesje voor de skileraar/ begeleider van Sem.
– Van school werd 1 gymleerkracht gekoppeld aan Sem zodat hij met zijn vragen altijd bij hem terecht kon.
Alle info gaven we door aan de zorgcoördinator van het Elzendaal college met het verzoek dit met de gymleerkracht te bespreken.
Met kloppend hart bracht ik Sem ’s ochtends naar school en sprak nog even met de leerkracht die hem vandaag begeleidt. Met een goed gevoel en ook wetende dat Sem heel sportief is, er enorm veel zin in had, zijn vrienden die er allemaal al zin in hadden, ging ik dan huiswaarts… En wat heeft Sem het weer goed gedaan, Sem heeft “gewoon” aan de skiles deelgenomen en heeft er zo van genoten dat hij zich voor kan stellen om vaker te gaan skiën!! Met z’n vrienden heeft hij veel lol gehad en dat is precies wat we voor hem wensen een gezellige onbezorgde dag met een sportieve activiteit. Super trots op onze kanjer Sem!
bottrop

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress